Barion Pixel
Skip to main content

Általános Szerződési Feltételek

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák a Retextil Alapítvány (székhely: 7635 Pécs, Nagydeindoli út 36, adószám: 18324819-1-02), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

A retextil.hu webáruház (a továbbiakban: Eladó) a Retextil Alapítvány interneten elérhető termékkatalógusa, amely újrahasznosított textilből készült termékeket, kiegészítőket kínál. A webáruházon keresztül történő elektronikus rendelésleadással a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint vásárlási szerződés jön létre az Eladó és a rendelést leadó magánszemély vagy cég (továbbiakban Megrendelő) között. A Megrendelő a rendelés véglegesítésekor fogadja el ezen szerződés feltételeit.
Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A vásárlási szerződés magyar nyelvű, írásba nem foglalt szerződésnek minősül, melyet az Eladó nem iktat. Jelen szerződés magatartási kódexre nem utal.

Az elektronikus szerződésben, illetve a megkötés és a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar. Az Eladó jogosult az ÁSZF-et bármikor módosítani. Az új módosított szerződés akkor lép hatályba, ha azt a honlapon közzéteszik. A Megrendelő a módosítást követő újabb vásárlás alkalmával fogadja el az új szerződést.

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Retextil Alapítvány
A szolgáltató székhelye: 7635 Pécs, Nagydeindoli út 36
A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +3670 340 33 26, +3672 233 459
Cégjegyzékszáma: Pk.60.048/2004/22
Adószáma: 18324819-1-02
Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve (cégbíróság): Pécsi Törvényszék
Telefonszám: +3670 340 33 26, +3672 233 459
A szerződés nyelve: magyar
A tárhely-szolgáltató adatai: Jeladó Internet és Kommunikáció, Nyilv. szám: 50786662
6728 Szeged, Alma u. 26.


Szerződő felek azonosítása

A vásárlási szerződés az Eladó és a vevő, mint Megrendelő között jön létre. A Megrendelő a regisztrációs adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, amelyeket minden egyes rendelés leadásánál lehetősége van módosítani, az Eladó ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a Megrendelőt terheli. A hamis regisztrációt az Eladó jogosult törölni.

A szerződés hatálya

Jelen szerződés a rendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a rendelés teljesülésével zárul le. Minden érvényes rendelés automatikusan rendelésazonosító-számot kap, amelyet a rendelés véglegesítése után a Megrendelő saját fiókjában a teljesítést követő egy évig bármikor megtekinthet, illetve a regisztráció során közölt e-mail címre írásban is megkap. Amennyiben nem kap e-mail üzenetet, kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkat, mert valószínűleg rosszul adta meg e-mail címét.
Csak a rendelésazonosítóval rendelkező rendelés érvényes! A rendelés visszaigazolását áruházunk a rendelés leadását követően haladéktalanul, de legfeljebb 48 órán belül visszaigazolja. A vásárlási szerződés a visszaigazolással jön létre. Amennyiben a rendelést 48 órán belül nem igazoljuk vissza, úgy a Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

Felhasználási feltételek

A termékek mellett megjelenített képek illusztrációként szolgálnak és eltérhetnek a valóságtól. Áruházunk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

A termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék végső fogyasztói ára, amelynek érvényessége kizárólag az adott megjelenés időpontjára vonatkozik. Amennyiben a Megrendelő megrendelést ad le egy termékre, úgy az Eladó kötelezi magát, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron szállítja ki a megrendelőnek. Ezt az árat a megrendeléskor küldött visszaigazolás is tartalmazza. Az árak magyar Forintban értendők és nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget!

Teljesítési határidő: a megrendelés leadásától számított 5 munkanapon belül teljesítjük a kiszállítást. Az időleges készlethiány miatti esetleges várakozási időt az eladó e-mailben vagy telefonon jelzi a vevőnek. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
A retextil.hu webshop a DPD futárszolgálattal, illetve kérés esetén a Magyar Posta segítségével juttatja el a rendelését.

Fizetési módok

Személyes átvétel: boltunkban a megrendelt illetve vásárolt árut fizetheti készpénzzel.
Előre utalás: a számlát e-mailben elküldjük a vevőnek. Amikor az összeg megérkezik a számlánkra (Bankszámlaszám: CIB Bank, 10700055-65597224-51100005), elindítjuk a szállítást a megrendelőnek. Átutalást csak azoknak a partnereinknek tudunk biztosítani, akik már vásároltak átutalással. Új partnerek esetében, előre megbeszélés után.

Bankkártyás fizetés: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013
A feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Az elállás joga

Az áru kézhezvételétől számított 14 napon belül az érvényben lévő törvényi rendelkezések szerint a Megrendelőnek lehetősége nyílik a rendeléstől való elállásra (a megvásárolt áru visszaküldésére). Az elállási igénynek legkésőbb az átvétel utáni 14. nap végéig kell megérkeznie ügyfélszolgálatunkhoz. Az elállást nem kötelező megindokolni. A Megrendelő köteles az elállás bejelentését követő 14 napon belül visszajuttatni a terméket. A visszaküldés költsége a Megrendelőt terheli. Az Eladó köteles az elállás bejelentését követő 14 napon belül visszajuttatni a termék árát a szállítási költséggel együtt a Megrendelő részére. Az Eladó ugyanazt a fizetési módot alkalmazza a visszatérítésnél, mint amit az eredeti ügylet során alkalmazott. Az Eladó visszatarthatja a termék és a szállítás díjának visszatérítését ha a termék nem érkezett vissza hozzá 14 napig, vagy ha a Megrendelő nem szolgáltat részére bizonyítékot arról, hogy a csomag úton van. Az elállás jogát csak természetüknél fogva visszaszolgáltatható áruk esetén gyakorolhatja a Megrendelő és abban az esetben, ha az árut sértetlenül juttatja vissza. A sértetlenséget nem zárja ki a felbontott külső csomagolás.

Garancia, szavatosság

Átvételkor a Megrendelő köteles ellenőrizni a termék(ek) sértetlenségét, a szavatosság érvényességét, a számlán szereplő adatok helyességét. Az esetleges észlelt sérülés(ek) esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Eladó felelősségvállalása

Az áruház működésével, a kiszállítással, adatkezeléssel kapcsolatos információk az "Adatvédelmi Nyilatkozatban" találhatóak. Az Eladó az ott leírtakat magára nézve kötelezőnek tekinti és azok teljesüléséért mindent elkövet.

Megrendelő felelősségvállalása

Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. Megrendelő rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a Megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a Megrendelő megtéríti az Eladó számára.

Panaszkezelés

Amennyiben panasza van a vásárlási szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát bármelyik elérhetőségünkön megteheti, akár elektronikus vagy postai úton. Áruházunk panaszát a beérkezéstől számított legkésőbb 30 napon belül kivizsgálja és a panasz közlésével azonos módon értesíti Önt a vizsgálat eredményeiről, valamint arról, hogy elutasítás esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a megrendelő lehetőségére. Ha ezen az úton nem sikerült panaszát érdemlegesen megoldanunk, úgy forduljon az alábbi felügyeletei szervhez.
OFE ORSZÁGOS FOGYASZTÓVÉDELMI EGYESÜLET
1012 Budapest, Logodi utca 22-24.
Tel: 06-1-201-41-02, E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

AZ ILLETÉKES KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MELLETT MŰKÖDŐ BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

A területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei megtalálhatók a www.nfh.hu internetes oldalon.

A Megrendelő kijelenti, hogy a szerződés tartalmát ismeri és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályok az irányadóak.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, ide értve a feltűnő értékaránytalanságot is, valamint esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. Ügyfelet ezen elállási jog indoklás nélkül megilleti.